IAC EOR after each prompt

Post Reply
Hesk
Posts: 18
Joined: Wed Dec 26, 2018 10:10 pm

IAC EOR after each prompt

Post by Hesk »

Hey,

my mud is sending IAC EOR after each prompt for mudlet to show the prompt instantly.
May problem now is: when i do some commands at once, for example: "east;look tree;west",
the result is destroyed. The room description of the last room is displayed with 1 char in every line:

E
x
i
t
s
:

s
o
u
t
h
,

e
a
s
t






o

Y
>


0
m
*

Any idea?

Hesk
Posts: 18
Joined: Wed Dec 26, 2018 10:10 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by Hesk »

Hm. It seems some vt100 color at the beginning of the room is causing this

User avatar
Vadi
Posts: 4841
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:13 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by Vadi »

Got it sorted?

Hesk
Posts: 18
Joined: Wed Dec 26, 2018 10:10 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by Hesk »

No. Also happens when no colors are printed.

Hesk
Posts: 18
Joined: Wed Dec 26, 2018 10:10 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by Hesk »

I do the exact same input. Sometimes it happens, sometimes not.
Seems like an "speed" issue or something in mudlet

User avatar
Vadi
Posts: 4841
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:13 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by Vadi »

I'm not sure, it's not something we've seen with any other games - but let's investigate this. Record a replay (casette button bottom-right) and attach it here.

Hesk
Posts: 18
Joined: Wed Dec 26, 2018 10:10 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by Hesk »

Here is a small example when i reboot the mud:

System message: Replay recording has started. File: xxx/log/14-01-2019#11-28-43.dat


REBOOT You are autorented !


got 0








*

Y
>


0
m



[ ALERT ] - Socket got disconnected.
Reason: The remote host closed the connection
[ INFO ] - Connection time: 00:01:28.722

System message: Replay recording has been stopped. File: xxx/log/14-01-2019#11-28-43.dat
Attachments
14-01-2019#11-28-43.dat
(75 Bytes) Downloaded 87 times

Hesk
Posts: 18
Joined: Wed Dec 26, 2018 10:10 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by Hesk »

Any idea?

Hesk
Posts: 18
Joined: Wed Dec 26, 2018 10:10 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by Hesk »

Solved it.

It was the option Special-Options - Force telnet GA signal interpretation off ON

I turned it OFF and now its ok

valaria
Posts: 17
Joined: Tue Dec 22, 2009 11:27 pm

Re: IAC EOR after each prompt

Post by valaria »

weird bug. if that is the problem we need to look into that. May i ask which mud are you playing may cause this with option enabled?

Post Reply