Win10 / Qt 5.4.2 Build

Nyyrazzilyss
Posts: 334
Joined: Thu Mar 05, 2015 2:53 am

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Nyyrazzilyss » Mon Oct 10, 2016 3:37 am

I'd probably suggest not even worry about 5.4.2 anymore, and just stick with those library versions (for windows, at least) and 5.6. I'm not sure which of the 3 was causing the problem, however, i'm running the 5.6 compile i'd just made right now, and everything seems to be running error free with my script.

After this long waiting a bit longer shouldn't be a huge issue - Maybe wait until you're also able to sign the final binary?

User avatar
Vadi
Posts: 4724
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:13 pm

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Vadi » Mon Oct 10, 2016 3:50 am

Yep, I've went off your previous list, so it should be those libraries - still had the issue on them.

Nyyrazzilyss
Posts: 334
Joined: Thu Mar 05, 2015 2:53 am

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Nyyrazzilyss » Mon Oct 10, 2016 4:40 am

Here's the change I made in src.pro with the successful 5.6 build
I'm not sure why the mudlet5_package references are there
Code: [show] | [select all] lua
} else:win32: {
    LIBS += -L"C:\\mudlet5_package" \
        -L"C:\\mingw32\\lib" \
        -L"C:\\mingw32\\bin" \
	-llua51 \
        -lzlib1 \
	-lpcre-1 \
        -llibhunspell-1.3-0 \
        -lzip \                 # for dlgPackageExporter
        -lz \                   # for ctelnet.cpp
        -L"C:\\mudlet5_package\\yajl-master\\yajl-2.0.5\\lib" \
        -lyajl \
        -lopengl32 \
        -lglut \
        -lglu32

Nyyrazzilyss
Posts: 334
Joined: Thu Mar 05, 2015 2:53 am

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Nyyrazzilyss » Mon Oct 10, 2016 6:36 pm

Pretty sure I've got Qt 5.6 at 100% now. I've built + tested the resulting compile.

I've updated the wiki, and changed the instructions on pcre for 8.38, and boost to 1.60

In the lua instructions, I added a change there (change TO_LIB= liblua.a to TO_LIB= liblua.a lua51.dll)
to build the lua51.dll file

The below needs to be changed in mudlet's src.pro

src.pro:

} else:win32: {
LIBS += -L"C:\\mudlet5_package" \
-L"C:\\mingw32\\lib" \
-L"C:\\mingw32\\bin" \
-llua51 \
-lpcre-1 \
-llibhunspell-1.4 \
-lzip \ # for dlgPackageExporter
-lz \ # for ctelnet.cpp
-lyajl \
-lopengl32 \
-lglut \
-lglu32
INCLUDEPATH += "C:\\mingw32\\include"
# Leave this undefined so mudlet::readSettings() preprocessing will fall back to

User avatar
SlySven
Posts: 920
Joined: Mon Mar 04, 2013 3:40 pm
Location: Deepest Wiltshire, UK
Discord: SlySven#2703

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by SlySven » Mon Oct 10, 2016 6:39 pm

The mudlet5_packages thing is probably where the person who wrote that portion of the project file was storing things on their machine! By rights we should probably have a variable near the top of the file which a user can set to their own requirements and which is used elsewhere it is needed. I'd tend to something based on a subdirectory of a "src" subdirectory of my own user home directory - but I can't see an obvious way to obtain the user's home directory for a qmake project file without a bit of platform specific hackery involving environment variables that are platform (and possibly version) dependent...

User avatar
Vadi
Posts: 4724
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:13 pm

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Vadi » Tue Oct 11, 2016 10:56 am

Noticed this while extracting, not sure if it has an effect:

tar: hunspell-1.4.1/compile: Cannot create symlink to `/usr/share/automake-1.15/compile': No such file or directory
tar: Exiting with failure status due to previous errors

Nyyrazzilyss
Posts: 334
Joined: Thu Mar 05, 2015 2:53 am

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Nyyrazzilyss » Tue Oct 11, 2016 4:05 pm

I'd not noticed the failed symlink with extracting hunspell, however, it doesn't impact the compile. I've got mudlet running with no obvious problems + my script loaded from the 5.6 compile I made from the wiki. The build I made was all cut/paste, I didn't follow any steps that weren't listed. Hopefully the certificate arrives soon :)

User avatar
Vadi
Posts: 4724
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:13 pm

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Vadi » Tue Oct 11, 2016 6:47 pm

Got my build to work as well, though I've had to copy lua51.dll from the directory it was in to mingw32/bin in order for the LuaRocks installer to work.

I haven't had a reply yet from the certificate company on how to renew a certificate (the web store doesn't offer an option) and I don't want to just buy a new one since that could be dodgy. I'll release epsilon unsigned.

Nyyrazzilyss
Posts: 334
Joined: Thu Mar 05, 2015 2:53 am

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Nyyrazzilyss » Tue Oct 11, 2016 6:58 pm

That was in the instructions, yes :)
Code: [show] | [select all] lua
cp $HOME/src/lua-5.1.5/src/lua51.dll .
cp $HOME/src/lua-5.1.5/src/lua51.dll /c/mingw32/bin
Good to hear it's working now though :)

User avatar
Vadi
Posts: 4724
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:13 pm

Re: Win10 / Qt 5.4.2 Build

Post by Vadi » Tue Oct 11, 2016 7:04 pm

You're right, I've added that part in myself.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest