Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet 2.0 final]

Qwindor
Posts: 6
Joined: Wed Jan 18, 2012 2:18 pm

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test6]

Post by Qwindor » Mon Dec 17, 2012 1:05 am

Im using the tabbed chat version 2.1 by Demonic and even though I reinstalled the script when I restarted mudlet that black box on the right side of the tabbed chat came back. My borders in the settings are all set to 0 though so I have no idea where in the script it would be causing that issue.

User avatar
Vadi
Posts: 4720
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:13 pm

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test6]

Post by Vadi » Mon Dec 17, 2012 4:09 am

Maybe it's related to borders, but Demonics tabbed chat atm is triggering the problem.

User avatar
kevutian
Posts: 217
Joined: Fri Aug 20, 2010 8:18 pm
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test6]

Post by kevutian » Mon Dec 17, 2012 4:30 am

I experience no such problem. My UI is 100% Mudlet functions, so maybe this is confined to Geyser?

User avatar
Vadi
Posts: 4720
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:13 pm

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test6]

Post by Vadi » Mon Dec 17, 2012 7:14 am

I don't know if that tabbed chat uses it, but Sidd remade his with Geyser and hasn't had a problem.

Urswick
Posts: 29
Joined: Fri Oct 15, 2010 1:47 pm

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test6]

Post by Urswick » Mon Dec 17, 2012 2:04 pm

I have experienced the same problem and have seen it in the past. Though not a REAL solution, I find going into the Tabbed Chat script clicking anywhere in the code and saving item and profile fixes it immediately. Can't imagine why. Good luck!

User avatar
yonaton
Posts: 10
Joined: Mon Jul 09, 2012 2:08 pm
Location: Directly above the center of the earth.
Contact:

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test6]

Post by yonaton » Wed Dec 19, 2012 2:29 pm

Thanks, Heiko. I got the clone git on my system now.

Problem - I took out 'phonon' in the src.pro file, yet at make and make install I keep getting this:

mudlet.h:48:23: fatal error: phonon: No such file or directory
compilation terminated.
make: *** [tmp/main.o] Error 1
make: *** Waiting for unfinished jobs....
In file included from ctelnet.cpp:26:0:
mudlet.h:48:23: fatal error: phonon: No such file or directory
compilation terminated.
make: *** [tmp/ctelnet.o] Error 1
In file included from TLabel.h:25:0,
from TConsole.h:43,
from TConsole.cpp:24:
mudlet.h:48:23: fatal error: phonon: No such file or directory
compilation terminated.
make: *** [tmp/TConsole.o] Error 1

So...is it phonon that's giving me a headache or anyone know?

User avatar
kevutian
Posts: 217
Joined: Fri Aug 20, 2010 8:18 pm
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test6]

Post by kevutian » Wed Dec 19, 2012 2:37 pm

Just to make sure... You have the phonon packages, right? (Development package, too)

Also what QT are you building against? I've never had a successful build using any distro provided libs.

User avatar
Heiko
Site Admin
Posts: 1548
Joined: Wed Mar 11, 2009 6:26 pm

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test6]

Post by Heiko » Wed Dec 19, 2012 4:21 pm

phonon is *NOT* the phonon you may have on your system. Qt forked phonon. You need to get the phonon Qt package.

Most compile issues should be answered here: http://forums.mudlet.org/viewtopic.php? ... 30&start=0

User avatar
yonaton
Posts: 10
Joined: Mon Jul 09, 2012 2:08 pm
Location: Directly above the center of the earth.
Contact:

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test7]

Post by yonaton » Thu Dec 20, 2012 12:58 am

Looks like I have phonon-4.6.2 and supposedly with linux, gstreamer is needed...which I also have. Since phonon is nothing but a sound thing, I really don't need or want it, especially since I don't want sound in my mud games anyway.

I'm going to try with -no-phonon, but I doubt that will help and if it doesn't work, I'll wait til something has changed with mudlet or just stick to the old tried and true, heh.

User avatar
yonaton
Posts: 10
Joined: Mon Jul 09, 2012 2:08 pm
Location: Directly above the center of the earth.
Contact:

Re: Mudlet-2.0 release candidates [latest: Mudlet-2.0-test7]

Post by yonaton » Thu Dec 20, 2012 1:24 am

Okay...went in and did a 'make clean' to start over. Then did the qmake then the make -no-phonon.

No errors popped up anywhere at all and it compiled in the blink of an eye.

So I went to su - and did make install, and that didn't give any errors.

But, there's no 'mudlet' anywhere to start. I usually just do a ./<app name>, but I can't find mudlet anywhere on the system.

Maybe it didn't compile? I did get this after the 'make install -no-phonon':

test -d /usr/local/share/mudlet/ || mkdir -p /usr/local/share/mudlet/
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/COPYRIGHT.TXT /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/COPYRIGHT.TXT
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/local.conf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/local.conf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/README.TXT /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/README.TXT
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/RELEASENOTES.TXT /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/RELEASENOTES.TXT
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/Vera.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/Vera.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraBd.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraBd.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraBI.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraBI.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraIt.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraIt.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraMoBd.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraMoBd.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraMoBI.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraMoBI.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraMoIt.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraMoIt.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraMono.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraMono.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraSe.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraSe.ttf
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/fonts/ttf-bitstream-vera-1.10/VeraSeBd.ttf /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/VeraSeBd.ttf
test -d /usr/local/share/mudlet/ || mkdir -p /usr/local/share/mudlet/
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/LuaGlobal.lua /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/LuaGlobal.lua
test -d /usr/local/share/mudlet/ || mkdir -p /usr/local/share/mudlet/
install -m 755 -p /home/john/mudlet/src/mudlet_documentation.html /usr/local/share/mudlet/
strip /usr/local/share/mudlet/mudlet_documentation.html
test -d /usr/local/bin/ || mkdir -p /usr/local/bin/
install -m 755 -p "mudlet" "/usr/local/bin/mudlet"
strip "/usr/local/bin/mudlet"

Is all that an 'error'? The 'make -no-phonon' had no errors, but if I do a 'make install' by itself, the same 'phonon' error I posted the first time comes up.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests